Welcome, Guest
Username Password: Remember me

KENDERAAN MILIK ANDA
(1 viewing) (1) Guest

TOPIC: KENDERAAN MILIK ANDA

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16505

  • totttis
  • OFFLINE
  • PRIVATE FIRST CLASS
  • Posts: 496
  • Karma: 0
KUK wrote:
Tot, Volvo ni antara kereta paling selamat kat dunia dan volvo jugak la pelopor tali pinggang keledar kenderaan. Betul tak?

keta paling selamat memang aku pecaya, airbag kat pintu, tiang A, kerusi memang aku pecaya tapi pelopor tali pinggang tu aku sendiri pun tak tau...hahaha

zuhairirani wrote:
KEreta2 import ni, kalau usianya 10 tahun, elok tak beli? harga pun dalam 20-50k kalau di mudah.com..

Dulu ada niat nak beli citroen, tapi orang kata sparepart mahal..

Keta continental tak kira la Citroen, Alfa, Mercs, Volvo dan lelain memang sparepart mahal...tapi coba di calculate balik, kalau keta jepun servis 2-3 kali, keta continental baru servis sekali...so wear & tear parts dia memang lama baru rosak...

Aku ada beli Spark Plug jenama BERU untuk keta continental, harga cam sial tapi LIFETIME GUARANTEE...so mana yang kita mau, keluar duit selalu ke atau keluar duit sekali jer...Sebab tu aku suka keta continental...
The following user(s) said Thank You: skyline

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16510

  • matfiah
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 69
  • Karma: 0
dulu saya pakai proton wira aeroback 1.3 manual.pastu lani tukar pakai proton exora.Alhamdulillah keta ni mmg selesa bila bawa family jalan jauh.wife saya guna keta kelisa je.

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16516

  • totttis
  • OFFLINE
  • PRIVATE FIRST CLASS
  • Posts: 496
  • Karma: 0
Exora suspension dia memang tersedap sekali, bagi aku kalah suspension Wish la...mungkin sbb teknologi Lotus kot...Adik aku pakai Exora nih & aku pernah pinjam balik kampung dari KL-Sg.Petani...Kat hiway memang sedap bawak cuma kekuatan injin dia agak kureng power tapi aku tetap puas hati dari segi keselesaan...

Bila dipikirkan balik, MPV ni family car so buat apa komplen tentang performance kan, bawak relax udah, janji sampai ke destinasi...
The following user(s) said Thank You: skyline

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16518

  • matfiah
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 69
  • Karma: 0
betul, pada mulanya saya agak skeptikal juga bila nak beli exora coz takut enjin xlarat bawa body,tapi sekarang Alhamdulillah nilah kereta yg paling selesa pernah saya miliki.

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16523

  • KUK
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 2354
  • Karma: 2
totttis wrote:
Exora suspension dia memang tersedap sekali, bagi aku kalah suspension Wish la...mungkin sbb teknologi Lotus kot...Adik aku pakai Exora nih & aku pernah pinjam balik kampung dari KL-Sg.Petani...Kat hiway memang sedap bawak cuma kekuatan injin dia agak kureng power tapi aku tetap puas hati dari segi keselesaan...

Bila dipikirkan balik, MPV ni family car so buat apa komplen tentang performance kan, bawak relax udah, janji sampai ke destinasi...




Aku setuju dengan pendapat ko Tot. Masa Exora mula2 keluar, aku dah memang angau gila nak beli keta tu. Tapi bila wife aku cakap yang dia nak beralih angin dari proton pulak, aku xleh nak cakap apa la. Dari segi keluasan, Exora memang best kalau nak dibandingkan dengan Alza.Malah lebih baik dari Cherry Eastar. Bab enjin tu, memang agak kureng sebab aku dah test jalan KB-KL. Naik bukit memang slow la. Tapi yang nyata, aircond dia dari depan sampai belakang. Wish pun x ada blowerbelakang tu

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16524

  • matfiah
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 69
  • Karma: 0
KUK wrote:
totttis wrote:
Exora suspension dia memang tersedap sekali, bagi aku kalah suspension Wish la...mungkin sbb teknologi Lotus kot...Adik aku pakai Exora nih & aku pernah pinjam balik kampung dari KL-Sg.Petani...Kat hiway memang sedap bawak cuma kekuatan injin dia agak kureng power tapi aku tetap puas hati dari segi keselesaan...

Bila dipikirkan balik, MPV ni family car so buat apa komplen tentang performance kan, bawak relax udah, janji sampai ke destinasi...




Aku setuju dengan pendapat ko Tot. Masa Exora mula2 keluar, aku dah memang angau gila nak beli keta tu. Tapi bila wife aku cakap yang dia nak beralih angin dari proton pulak, aku xleh nak cakap apa la. Dari segi keluasan, Exora memang best kalau nak dibandingkan dengan Alza.Malah lebih baik dari Cherry Eastar. Bab enjin tu, memang agak kureng sebab aku dah test jalan KB-KL. Naik bukit memang slow la. Tapi yang nyata, aircond dia dari depan sampai belakang. Wish pun x ada blowerbelakang tu


KUK takut bini rupanya,hahaha just joke.jgn marah bro.

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16530

  • HelangRimba
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • PP Photographer
  • Posts: 3976
  • Karma: 3
Maybe benda 2 kena kaji balik la untuk meningkatkan mutu kenderaan yang ada. BLM 1.6 memang best bawak.. sebab enjin power body ringan..

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16541

  • KUK
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 2354
  • Karma: 2
KUK takut bini rupanya,hahaha just joke.jgn marah bro.[/quote]



Hampeh betul la abang aku sorang ni Sempat lagi nak menyakat. Bang, sebenarnya Wish tu wife aku yang beli bang. Aku hanya sekadar dipinggiran je


p/s: Bila nak mai KB lagi? Boleh pekena roti bakar kat White House tu
Last Edit: 2 years, 10 months ago by KUK.

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16551

  • matfiah
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 69
  • Karma: 0
mgu depan balik kampung n jemput kakak kat airport,balik haji.boleh kita junmpa lagi.InsyaAllah.

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16555

  • HelangRimba
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • PP Photographer
  • Posts: 3976
  • Karma: 3
matfiah wrote:
KUK wrote:
totttis wrote:
Exora suspension dia memang tersedap sekali, bagi aku kalah suspension Wish la...mungkin sbb teknologi Lotus kot...Adik aku pakai Exora nih & aku pernah pinjam balik kampung dari KL-Sg.Petani...Kat hiway memang sedap bawak cuma kekuatan injin dia agak kureng power tapi aku tetap puas hati dari segi keselesaan...

Bila dipikirkan balik, MPV ni family car so buat apa komplen tentang performance kan, bawak relax udah, janji sampai ke destinasi...




Aku setuju dengan pendapat ko Tot. Masa Exora mula2 keluar, aku dah memang angau gila nak beli keta tu. Tapi bila wife aku cakap yang dia nak beralih angin dari proton pulak, aku xleh nak cakap apa la. Dari segi keluasan, Exora memang best kalau nak dibandingkan dengan Alza.Malah lebih baik dari Cherry Eastar. Bab enjin tu, memang agak kureng sebab aku dah test jalan KB-KL. Naik bukit memang slow la. Tapi yang nyata, aircond dia dari depan sampai belakang. Wish pun x ada blowerbelakang tu


KUK takut bini rupanya,hahaha just joke.jgn marah bro.


dia bukan takut bini tuan.. cuma bini xtakut dia.. hehehehe.. gurau jer abg yer..

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16557

  • KUK
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 2354
  • Karma: 2
Bro HR,

Bukan abang pun sama jugak ke? heheheh

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16560

  • matfiah
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 69
  • Karma: 0
pandai la korang.ops dah ot ni.btw saya punya pendapat la,daripada exora pakai enjin turbo baik pakai enjin 1.8.

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16563

  • HelangRimba
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • PP Photographer
  • Posts: 3976
  • Karma: 3
KUK wrote:
Bro HR,

Bukan abang pun sama jugak ke? heheheh
kita kan serupa.. adik beradik katakan.. hehehehe..

maaf tuan.. adik beradik mmg macam ini sikit sbb jumpa dalam ini jer.. kat luar xdapat nak jumpa.. jauh..

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16565

  • matfiah
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 69
  • Karma: 0
boleh aje nak jumpa,sekarang kang musim cuti sekolah,boleh le bercuti kat kelantan,boleh kita jumpa ramai-ramai sambil makan roti bakar White House(bukan umah Obama aaa),KUK belanja lagi boleh?

Re: KENDERAAN MILIK ANDA 2 years, 10 months ago #16567

  • HelangRimba
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • PP Photographer
  • Posts: 3976
  • Karma: 3
matfiah wrote:
boleh aje nak jumpa,sekarang kang musim cuti sekolah,boleh le bercuti kat kelantan,boleh kita jumpa ramai-ramai sambil makan roti bakar White House(bukan umah Obama aaa),KUK belanja lagi boleh?
yang itu aku setuju sangat
Time to create page: 0.85 seconds

Penyataan Penafian/Disclaimer

Moderator Panggilan Pertiwi tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada, ataupun syarikat yang disyorkan oleh Angkatan Tentera Malaysia dan Kementerian Pertahanan Malaysia. Pihak Moderator juga tidak bertanggungjawab ke atas mana-mana pendapat yang dikeluarkan oleh mana-mana individu atau ahli forum yang secara terang melanggar undang-undang negara, samada berbentuk pembohongan, fitnah mahupun hasutan. Kajian dari pembaca serta forumer terhadap sesuatu isu terlebih dahulu adalah amat digalakkan.