Welcome, Guest
Username Password: Remember me

Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt
(1 viewing) (1) Guest

TOPIC: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt

Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37643

  • ggk
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 3336
  • Karma: 5
Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt. pada 1909 dia tulis dalam satu Journal by Asiatic Society.. ilmu memanggil pontianak. Di salin dari mantra pawang bernama Dato' Amarabangsa Wiraja/Wijaya.. sorang pawang yg amat ampuh zaman tu dari Temenggor.. pada 1850's

LOL

dalam ni hanya ada ilmu panggil sahaja.. ilmu halau takde .. so amik risiko sendiri

untoldhistoriesofmalaya.blogspot.com/201...y-niaat-engsonn.html



Uploaded with ImageShack.us
The following user(s) said Thank You: shahexservice

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37648

  • Bedi
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 158
  • Karma: 0
dah try ke GGK..kalau bertenggek atas 4X4, apa namanya plak?

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37649

  • CARBINE
  • OFFLINE
  • PRIVATE FIRST CLASS
  • Posts: 425
  • Karma: 0
alamakk nasib baik baca dalam hati..kalo baca kuat2 tadi mau langsuyor muncul tepi tingkap opis ni kekekekee

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37654

  • ggk
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 3336
  • Karma: 5
Bedi wrote:
dah try ke GGK..kalau bertenggek atas 4X4, apa namanya plak?


aha tak berani akuuu

jampi mentra ni mcm genuine jeee

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37660

ggk wrote:
Bedi wrote:
dah try ke GGK..kalau bertenggek atas 4X4, apa namanya plak?


aha tak berani akuuu

jampi mentra ni mcm genuine jeee


Salam Tuan..ini jampi ori nie Nampak gayernyer....mari ler kiter cuber memlm..tapi tunggu ler maghrib...bakor kemenyan dgn darah setitik jadiler...yg datang mesti yang dah umur beratus tahun ..sebab dia jin....tapi if yg hutan punyer agak liar...keener extra carefull....biasernyer kalau utk perempuan baru beranak nie geng2 ummu sibyan..
if kat rumah ader anak kecik /org umah jgn dibuat...nanti kerasukan dah jadi...dia mewujudkan laluan..biar dia dtg by face to face..tapi ready ler ..ayat berkubu ..pendinding muawwizat...
...esok kiter bincang ..result memasing..okes ker
oh yes nak buang ..pakai manzil or ruqyah..dgn permulaan Asas 10...sebagai starting...

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37663

  • ggk
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 3336
  • Karma: 5
shahexservice wrote:
ggk wrote:
Bedi wrote:
dah try ke GGK..kalau bertenggek atas 4X4, apa namanya plak?


aha tak berani akuuu

jampi mentra ni mcm genuine jeee


Salam Tuan..ini jampi ori nie Nampak gayernyer....mari ler kiter cuber memlm..tapi tunggu ler maghrib...bakor kemenyan dgn darah setitik jadiler...yg datang mesti yang dah umur beratus tahun ..sebab dia jin....tapi if yg hutan punyer agak liar...keener extra carefull....biasernyer kalau utk perempuan baru beranak nie geng2 ummu sibyan..
if kat rumah ader anak kecik /org umah jgn dibuat...nanti kerasukan dah jadi...dia mewujudkan laluan..biar dia dtg by face to face..tapi ready ler ..ayat berkubu ..pendinding muawwizat...
...esok kiter bincang ..result memasing..okes ker
oh yes nak buang ..pakai manzil or ruqyah..dgn permulaan Asas 10...sebagai starting...


saya takde pendinding .. masak kalau akak ni mai

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37667

shahexservice wrote:
ggk wrote:
Bedi wrote:
dah try ke GGK..kalau bertenggek atas 4X4, apa namanya plak?


aha tak berani akuuu

jampi mentra ni mcm genuine jeee


Salam Tuan..ini jampi ori nie Nampak gayernyer....mari ler kiter cuber memlm..tapi tunggu ler maghrib...bakor kemenyan dgn darah setitik jadiler...yg datang mesti yang dah umur beratus tahun ..sebab dia jin....tapi if yg hutan punyer agak liar...keener extra carefull....biasernyer kalau utk perempuan baru beranak nie geng2 ummu sibyan..
if kat rumah ader anak kecik /org umah jgn dibuat...nanti kerasukan dah jadi...dia mewujudkan laluan..biar dia dtg by face to face..tapi ready ler ..ayat berkubu ..pendinding muawwizat...
...esok kiter bincang ..result memasing..okes ker
oh yes nak buang ..pakai manzil or ruqyah..dgn permulaan Asas 10...sebagai starting...


Orang rumah saya yg tengah mengandung tu pun kalau datang angin dia, lebih menakutkan drp Langsuyor ni, Tuan.. ahahaha

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37668

  • jime
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 6
  • Karma: 0
hmm.... rasanya genuine.. sebab ayat dia lebih kurang sama dengan mantera panggil jembalang tanah... cuma tang nama yang diseru tu je ada lain sikit...

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37674

  • KUK
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 2347
  • Karma: 2
Masalah ni kalau ada ayat panggil tapi x ada ayat halau. takut woooo

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37692

  • ggk
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 3336
  • Karma: 5
KUK wrote:
Masalah ni kalau ada ayat panggil tapi x ada ayat halau. takut woooo


kalau keluar langsuir muka mcm ni mcm mana KUK?.. mau basah rambut ko



Uploaded with ImageShack.us

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37708

  • nasiru
  • OFFLINE
  • PRIVATE 2
  • Posts: 331
  • Karma: 0
silap2 benda lain lak tolong fill in panggilan nih. hahahah

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 12 months ago #37749

  • KUK
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 2347
  • Karma: 2
ggk wrote:
KUK wrote:
Masalah ni kalau ada ayat panggil tapi x ada ayat halau. takut woooo


kalau keluar langsuir muka mcm ni mcm mana KUK?.. mau basah rambut ko



Uploaded with ImageShack.us



Ini langsuwey hehehe

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 11 months, 4 weeks ago #37757

  • Anakpencen
  • OFFLINE
  • SPECIALIST
  • Posts: 662
  • Karma: 0


langsuir sama tuju2 sama ke jenis jin
If you act like a baby you'll be treated like a one

ENOUGH IS ENOUGH

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 11 months, 4 weeks ago #37766

  • Bedi
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 158
  • Karma: 0
Aku tak pernah la jumpa langsuir ni, tapi kepala terbang aka penanggal aku pernah jumpa 2 kali...sekali tu terbang melintas depan kereta aku dengan cahaya berkilauan (dekat dalam 5 meter dari windscreen). Memang kepala betul, siap dgn rambut hitam panjang dan tali perut terkeluar, cuma muka aku tak nampak jelas sebab cover dgn rambut. Sekali tu plak dia dia melintas lagi depan kereta aku dan aku tak sempat brake, terus aku langgar kepala tu...masa tu aku bawak 4x4, so terkena bumper besi kat depan sebab kereta tu tinggi. Bila balik rumah bumper besi tu melekat cecair hitam punyala busuk...semua berlaku waktu malam and real time. Takut aku tapi at least dapat experience juga jumpa benda ni. Ini maybe menerangkan kenapa kekadang ada accident disebabkan makhluk ni, bila driver panic etc... hati2 bila drive area dr Bkt Beruntung --> Bukit Tagar --> Lembah Beringin --> Tg. Malim. Kalau jalan lama, Bkt Beruntung --> Rasa.

Tuan Shah boleh bagi explaination sikit tak pasal penanggal ni, sebab kalau boleh memang aku tak nak jumpa dah lagi...tobat fobia sampai sekarang ooo...
The following user(s) said Thank You: shahexservice

Re: Ilmu panggil Langsuir di salin oleh Olaf Winstedt 11 months, 4 weeks ago #37779

peerggh serius misteri ni...
Time to create page: 0.88 seconds

Penyataan Penafian/Disclaimer

Moderator Panggilan Pertiwi tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada, ataupun syarikat yang disyorkan oleh Angkatan Tentera Malaysia dan Kementerian Pertahanan Malaysia. Pihak Moderator juga tidak bertanggungjawab ke atas mana-mana pendapat yang dikeluarkan oleh mana-mana individu atau ahli forum yang secara terang melanggar undang-undang negara, samada berbentuk pembohongan, fitnah mahupun hasutan. Kajian dari pembaca serta forumer terhadap sesuatu isu terlebih dahulu adalah amat digalakkan.