Welcome, Guest
Username Password: Remember me

SLEEPING DOGS
(1 viewing) (1) Guest
Untuk semua platform.
  • Page:
  • 1

TOPIC: SLEEPING DOGS

SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30608

  • mr.stark
  • OFFLINE
  • kerani
  • Posts: 1098
  • Karma: 2
Sleeping Dogs is played as an over-the-shoulder, third-person perspective action-adventure game with role-playing elements. The player controls Wei Shen, a Chinese-American police officer, as he goes undercover to infiltrate the Sun On Yee Triad organization. The player character has the ability to walk, run, jump, climb over obstacles and swim, as well as use weapons and martial arts in combat. Players also drive a variety of vehicles including cars, boats, and motorcycles.

1. pendek kata game ni sebijik macam Grand Theft Auto...cuma yang ini lagi best bg saya.

2. suasana dalam game ni kalau anda dpt bayangkan seperti cerita KL Gangster, lebih kurang begitulah...pergaduhan, tembak-menembak, perlumbaan dn mcm2 lg

3. perubahan cuaca, waktu malam - siang -malam yang sgt realistik..terutama pada waktu hujan..sgt menarik kesan khasnya.

4. sebagai polis yang melakukan kerja undercover, anda juga akan bebas melakukan jenayah disamping untuk meyakinkan kepala2 gengster dlm misi2 yg dijalankan.

5.sebagai penjenayah, anda akan melakukan kegiatan seperti menjadi samseng jalanan,berlumba haram, merampas kenderaan org awam/polis sesuka hati, memukul org sekeliling dengan selamba.

6. namun awas, aktiviti sesuka hati anda tadi akan mendapat perhatian polis yang meronda di sekitar sekiranya anda keterlaluan, boleh ditangkap dan wang saku anda akan ditolak sebagai denda.

7. sekiranya anda refuse untuk ditangkap, anda boleh melawan dgn polis tersebut,pukul dan rampas side-arm dan boleh menembak sesuka hati..dan hasilnya, unit khas komando polis HK akan turun satu van untuk mengepung anda..sekiranya anda hebat mereka juga boleh ditewaskan dan rampaslah senjata mereka.

8.sebagai pegawai polis pula, anda akan menyelesaikan beberapa kes seperti menghapuskan kawasan pengedaran dadah, memerangkap pengedar,memasang bug pada cctv,mengambil gambar penjenayah sedang melakukan transaksi, dan lain2.

9.menariknya juga kemahiran berkaraoke anda akan diuji jika pergi ke kelab2 malam tertentu.

10. anda juga mempunyai kelebihan seni mempertahankan diri dan skil anda akan diupgrade dari semasa ke semasa. anda juga boleh merampas senjata samseng yg ditumpaskan seperti pisau, pisau pemotong daging, spanar.

11. peta game ini sangat besar. jadi anda bebas menggunakan pelbagai kenderaan dari honda cup hinggalah kepada jentera bomba.

12. seperti realiti, watak hero dlm game ini juga memerlukan rehat iaitu tido di rumah, menambah tenaga dengan makan di gerai2 tepi jalan, pergi kedai ubat cina minum teh herba, singgah 7e membeli minuman tenaga, pergi rumah urut...hahah

13. silakan cuba. pasti puas hati. lihat trailer di bawah :

Last Edit: 1 year, 10 months ago by mr.stark.

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30609

  • mr.stark
  • OFFLINE
  • kerani
  • Posts: 1098
  • Karma: 2

perubahan cuaca tak mengira masa..kesan khas yg sgt cantik


pergaduhan merebut kawasan dgn geng2 jalanan lain
Last Edit: 1 year, 10 months ago by mr.stark.

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30616

menarik gak game ni.. tinggi tak spec dia?

**hehe malas nak google

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30622

  • Akmal3110
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 2052
  • Karma: 1
Cambest...

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30635

  • mr.stark
  • OFFLINE
  • kerani
  • Posts: 1098
  • Karma: 2
generalkiva wrote:
menarik gak game ni.. tinggi tak spec dia?

**hehe malas nak google


en.wikipedia.org/wiki/Sleeping_Dogs_%28video_game%29

dalam ni ada sinopsis pasal game ni dan spec dia

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30758

  • BlackChef
  • OFFLINE
  • PRIVATE
  • Posts: 8
  • Karma: 0
secara peribadi lagi gempak dari GTA

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30762

  • Akmal3110
  • OFFLINE
  • SERGEANT
  • Posts: 2052
  • Karma: 1
GTA V mau kuaq dah.

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30784

  • mr.stark
  • OFFLINE
  • kerani
  • Posts: 1098
  • Karma: 2


kene berkaraoke utk teruskan mission undercover heheh

Re: SLEEPING DOGS 1 year, 10 months ago #30785

  • mr.stark
  • OFFLINE
  • kerani
  • Posts: 1098
  • Karma: 2


aksi kejar-mengejar bersenjata
  • Page:
  • 1
Time to create page: 0.86 seconds

Penyataan Penafian/Disclaimer

Moderator Panggilan Pertiwi tidak bertanggungjawab bagi apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari laman web ini serta tidak boleh ditafsirkan sebagai ejen kepada, ataupun syarikat yang disyorkan oleh Angkatan Tentera Malaysia dan Kementerian Pertahanan Malaysia. Pihak Moderator juga tidak bertanggungjawab ke atas mana-mana pendapat yang dikeluarkan oleh mana-mana individu atau ahli forum yang secara terang melanggar undang-undang negara, samada berbentuk pembohongan, fitnah mahupun hasutan. Kajian dari pembaca serta forumer terhadap sesuatu isu terlebih dahulu adalah amat digalakkan.